Ejtsünk néhány szót A Panther De Ville-ről, erről a szeretnivaló, különleges autóról.
Az autót Robert Jankel  által alapított Panher Westwinds Ltd. készítette. A gyár zömében 2 személyes roadster-eket gyártott. Minden egyes darabot kézzel készítettek. A Panther Kallista-ból közel 1.600 db készült.

A Panther De Ville volt a cég zászlóshajója. A 14 évig működő manufaktúra ideje alatt nem érték el a 60-as példányszámot.
Ennek ellenére változatos kivitelben készült az a néhány darab.
Készült 2 ajtós coupe és cabrio változatban, 4 ajtós saloon kivitelben (ilyen a miénk is). Egy példány pedig 6 ajtós, nyújtott, limo kivitelben. Ezt a szaudi király külön kérésére tervezték meg és gyártották le.

Kizárólag megrendelésre készültek ezek az autók. A kor legdrágább széria autójának számított. Drágább volt, mint egy Rolls Royce. Olyan neves vásárlóik, megrendelőik voltak, mint Elton John, Oliver Reed, Rock Hudson, Kenny Rogers, Johnny Holiday, a szaudi herceg.
A mi példányunkat, a  70-es években igen népszerű, német énekes, Christian Anders rendelte magának. Így angol gyártmány ellenére, bal kormánnyal készült az autó (szerencsére 🙂 ).

Igazán ismertté a 101 és a 102 kiskutya c. film Szörnyella De Frász (Cruella De Vile) autójaként vált. A filmben szereplő 2 ajtós coupe példányt a mai napig meg lehet tekinteni a Párizs mellett lévő Eurodisney-ben. Csak érdekesség képpen, a gyártás, a V12 hengeres Jaguar motor helyett egy V8-as Chevy-t építtetett az autóba.

 

 

 

 

Ha valakit a műszaki paraméterei érdekelnek:
– kézzel készült alumínium karosszéria
– 5,3 l-es, v12-es, Jaguar motor
– 5,2 m hosszú
– 1.982 kg önsúly
– 110 l-es benzintank (500 km-t nem tud megtenni vele 🙂 )
Viszont az a szeretet és csodálat ami a kocsit körülveszi, hát az megfizethetetlen! Amikor kimegy az utcára, még a lányok is megfordulnak utána. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Google+
Youtube
Instagram