Esküvőszervezés tippek

Az esküvőszervezés sokrétű és egyáltalán nem könnyű feladat emellett sok a rizikófaktor. A szolgáltatók kiválasztása igényli talán a legnagyobb körültekintést, ha gondosan utánajártok és megbízható csapatot sikerül szervezni, remek helyszínnel, cateringgel esküvői autóval és minden mással akkor nagy baj már nem lehet. Mindenki tudja és teszi a dolgát akkor és ott, amikor kell akkor gördülékenyen fognak zajlani az események fennakadások nélkül. Ha mindent időben kezdtek el, akkor járhattok igazán sikerrel a legjobb szolgáltatók lefoglalásával, mert ők akár már egy-két évvel előre tele naptárral működnek.

A nagy körültekintéssel összegyűjtött, pontos információszerzés több forrásból, ismerősöktől, saját tapasztalatból más esküvőkön, blogokból, Facebook csoportokból számos bosszúságtól megóvhat titeket. Az esküvőtök napja egyszeri és megismételhetetlen. A gondos választások mellett a jól kiszámított költségvetés is elengedhetetlen. Mi is készültünk néhány jó tanáccsal, hogy minden rendben legyen.

Különleges helyszín és catering

Vannak különleges helyszínek, mesebeli kastélyok, amelyek álomhelyszínnek számítanak, de nem rendelkeznek egy nagy létszámú násznép ellátásra szolgáló konyhával. Ilyenkor jön a képbe az esküvői catering. A caterinngel és parti szervizzel foglalkozó cégek számos menüsort kínálnak a nagy napra, de ti magatok is összeállíthatjátok a saját menütöket.  Többnyire eszközöket is bérelhettek asztalok, székek terítők és még sok minden más, amire ilyenkor szükség lehet.

A vendéglista összeállításakor megjegyzésbe érdemes beleírni, ha étel allergiás vegetáriánus vagy cukorbeteg is lesz a meghívottak között. Róluk is illik a számukra is fogyasztható ízletes ételekről gondoskodni. A style catering csapat bármilyen igényt ki tud elégíteni ezen a téren is.

Ha ti jól érzitek magatokat, akkor mindenki jól fog szórakozni. A ti dolgotok az, hogy olyan szolgáltatókat válasszatok ki a nagy napra, akik a héttérben szinte láthatatlanul, de mindent tökéletesen összehangolnak, elkészítenek, megoldanak és ti magatokra és a vendégeitekre figyelhette. Amikor egyeztettek egy szolgáltatóval és nem érzitek a magabiztosságát, hogy biztos abban, hogy jól csinálja, amit csinál, akkor keressetek tovább. A tapasztalt, magabiztos esküvői szolgáltatónak nem kérdései vannak, hanem megoldásokat kínál, amiből választhattok. Nem tőletek várja, hogy mindent kitaláljatok, hanem elmondja a lehetőségeket, hogy ti a számotokra leginkább megfelelőt kiválaszthassátok.

A sikeres esküvő titkai

A legsikeresebb esküvők nem attól lesznek azok, mert annyira remek ízeket hozott a catering csapat és nem is a dekoráció adja meg ezt, hanem a ti örömötök, boldogságotok, ragyogásotok tud átragadni mindenki másra és ez nem jelenti azt, hogy a zenekar nem számít vagy nem gond, ha nem ízlik a torta a vendégeknek csupán annyit jelent, hogy a hagyjátok abba az aggódást és élvezzetek minden percet.  A szervezéssel már megtettetek mindent a többi a szolgáltatók dolga, hogy minden ott és akkor tökéletesen összehangoltan működjön.  Az hogy ízlik-e a leves vagy nem túl hangos-e a zenekar nem a ti dolgotok. Aki jól szeretné érezni magát az úgyis jól, fogja érezni magát, és aki nem ezt választja, ilyen is előfordul.

A profi esküvői szolgáltató mindent megold

Olyan hogy mindenkinek minden jó legyen, nem létezik. Sokfélék vagyunk, sokféle igénnyel nem lehet és nem is kell mindenkinek megfelelni. Aki keres, mindenben találhat hibát, de nem ez számít. Ti csak élvezzétek, hogy minden rólatok szól és semmi mással ne törődjetek, akkor jól mulat majd a násznép is.

Ha mindenkit megkérdeztek a menü tervezésekor mit szeretne enni, akkor lehetetlen feladatra vállalkoztok. A menü összeállításánál, ahogy már említettük vegyétek figyelembe azokat a vendégeket, akik nem ehetnek bármit allergiások, Vegák vagy bármi más okból, emellett azt is érdemes szem előtt tartani a menü összeállítása során mennyi kisgyerek illetve idős ember lesz a meghívottak között, hogy az ő igényeiknek megfelelő ételek is szerepelhessenek az étlapon akár ültette vacsora lesz, ami az esküvő esetében a leggyakoribb akár svédasztalos megoldást választottatok. Ha okosan választottatok céget, akkor bizonyára minden étel ízletes lesz és ilyenkor számos vendég hajlandó kilépni a komfortzónájából és szívesen megkóstol, számára szokatlan ízeket is. Ne fogjátok vissza a fantáziátokat sem.
Mekkora a keret, amiből gazdálkodhattok?

 

Az egyik legfontosabb kérdés a szervezés megkezdésekor mekkora a keret, amely a rendelkezésetekre áll, mekkora az az összeg, amelyet vendégenként elkölthettek. Ha egyszerűbb hagyományos ételsorban gondolkodtok, akkor kisebb összeg is elegendő lehet, ez mindig egyedi egyeztetés tárgya.

 

A felszolgálás kérdése

Kényes pontja az esküvői mulatságoknak a személyzet kérdése, e szívesen spórolnak a szervezők., de nem biztos, hogy jó ötlet. száz főre tíz fős személyzet az ideális, de ez a gyakorlatban le szokott csökkenni hat, hét főre, amivel éppen, hogy csak el lehet boldogulni. Köddé válhat a siker, ha túl hosszú ideig várakoztatjátok a vendégeket és a meleg ételek sem lesznek, már melegek mire mindenki megkapja. A folyamatosság is megszakadhat és nincs rendben, hogy a társaság egy része a desszertet fogyasztja, miközben van, aki még a levest is épphogy megkapta. Kár ezzel elrontani, ha már minden rendben megy.

 

Csak a legjobbakat válasszátok

A szervezés kezdetekor gyűjtsetek össze minden értékes információt a szolgáltatókkal kapcsolatosan és neten való keresgéléskor ne csak a szép weblap legyen a kiválasztása alapja. Kérdezzetek meg olyanokat is, akik már dolgoztak velük és ez mindenre vonatkozik, helyszínre, zenekarra, esküvőszervezőre cateringre, esküvői autóra és minden másra is. Megfontolt választással garantált a lagzi sikere. Varázslatos esküvőt kívánunk nektek.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Youtube
Instagram